Hoop op een Bitcoin ETF-goedkeuring? SEC-voorzitter Jay Clayton’s vertrek zal ‚massief‘ zijn voor Crypto.

Op de late vrijdagavond zei de Amerikaanse president Donald Trump dat hij de voorzitter van de Securities and Exchange Commission (SEC), Jay Clayton, zal voordragen om te dienen als de volgende procureur van de Verenigde Staten voor het Zuidelijk District van New York.

,,in de afgelopen drie jaar, is Vlaamse gaai een buitengewoon succesvolle seconde Voorzitter geweest, toezicht houdend op inspanningen om de regelgeving van de hoofdmarkten te moderniseren, de investeerders van de Hoofdstraat te beschermen, Amerikaans concurrentievermogen te verbeteren, en uitdagingen te behandelen die zich van cybersecuritykwesties aan de pandemie COVID-19 uitstrekken,“ bovengenoemde Procureur Generaal William P. Barr.

Op Clayton’s nominatie.

Deze benoeming gaat in op 3 juli.

Clayton zal Geoffrey Berman vervangen als de hoogste federale aanklager in Manhattan die zei dat hij geen ontslag zal nemen uit zijn positie en alleen zal aftreden wanneer een opvolger wordt bevestigd door de Senaat.

Berman hield toezicht op verschillende vervolgingen van Trump’s top bondgenoten, waaronder zijn persoonlijke advocaten.

Dit kan echter een goede zaak blijken te zijn voor bitcoin.

„De SEC-voorzitter is een van de belangrijkste Amerikaanse functionarissen voor de crypto-regulering. Voorzitter Clayton’s vervanger zal een enorme impact hebben op de industrie (ten goede of ten kwade). Onze kans bij ETF goedkeuring & duidelijkheid op een brede waaier van kwesties voor jaren aan gekomen hangt in het saldo,“ bovengenoemde Jake Chervinksy, algemeen advies bij Samengestelde Financià „n.

Onder Clayton is alle Bitcoin ETF-aanvraag afgewezen op grond van marktmanipulatie. Juist deze week is een nieuw voorstel van WisdomTree ingediend voor een beursgenoteerd fonds (ETF) met 5% blootstelling aan bitcoin.

Van een Bitcoin ETF wordt verwacht dat het retailbeleggers beschermt tegen het betalen van een drastische premie om crypto exposure te krijgen. Grijze retailbeleggers betalen momenteel een premie van 20% op Bitcoin Profit en maar liefst 750% op ETH-producten.

Bovendien betekent dit dat beleggers geen portemonnee hoeven te trekken of door een mijnwerker hoeven te gaan. Een ETF zou de reikwijdte van potentiële Bitcoin-beleggers verbreden en zou kunnen dienen als een hedge tijdens de volatiliteit van de aandelenmarkt.

Het zou de breedte van de beleggers in BTC verbreden. Dit is belangrijk omdat sommige beleggers Bitcoin zien als een veilige haven wanneer de aandelenmarkten volatiel worden en/of in een bearmarktomgeving terechtkomen. Een Bitcoin ETF zou een gemakkelijke en goedkope manier zijn om verschillende marktomstandigheden af te dekken„, vertelde Richard Keary, de oprichter van Global ETF Advisors LLC, aan OKEx.

Galaxy Digital CEO Mike Novogratz deelde ook de hoop op een mogelijke Bitcoin ETF-goedkeuring in de toekomst als we een crypto-vriendelijke voorzitter of voorzitster krijgen.

Er is zelfs een mogelijkheid dat SEC-commissaris Hester Peirce aka ‚Crypto Mom‘ ook in de gelederen gaat schuiven om de positie in te vullen. De bijnaam ‚Crypto Mom‘ kwam nadat ze het niet eens was met de beslissing van de SEC om een Bitcoin ETF-aanvraag af te wijzen.

Deze maand nog werd Peirce getikt voor een tweede termijn die tot 2025 zal duren. Ze is een van de meest prominente crypto-aanhangers geweest die een veilige haven voor crypto startups voorstelde die op zoek waren om penningen uit te geven.