Gråskala har nu nära 400 000 BTC under ledning

Enligt den senaste arkiveringen av SEC , tillagde företaget Grayscale Investments cryptocurrency tillgång 19.879 Bitcoins under de senaste åtta dagarna som var värda nära 184,9 miljoner dollar.

Totalt sett har Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) nu nära 400 000 BTC under förvaltning, vilket är 2,17 procent av myntets totala cirkulerande utbud som för närvarande uppgår till 18,4 miljoner mynt.

Köp Grayscale verkligen alla nya mynt?

Den oberoende cryptocurrency-forskaren Kevin Rooke har uppskattat att Grayscale köpte tre gånger mängden BTC som bryts under samma tidsperiod.

Endast 7 081 mynt myntades förra veckan, vilket innebär att den totala mängden Bitcoin som införts i omlopp sedan leveransen i maj minskade till 39 544 BTC.

Det finns en viss skepsis kring Grayscales hamstring eftersom vissa kritiker föreslår att det helt enkelt är hedgefondförvaltare som spelar det långsiktiga arbitrage-spelet, och företaget tar inte upp ens en tredjedel av de nyligen utvunna mynten.

Gråskala investerare väntar en sexmånaders låsperiod innan de kan sälja sina GBTC-aktier.

Därefter, om hedgefonder lånar Bitcoin Profit på marginalen och skickar den till Gråskala som inflöde i naturen, kan de senare ficka spridningen efter att ha säljt sina aktier till en premie till BTC.

Investerare kan inte sälja Bitcoin

Aktierna i Grayscale Ethereum Trust har nyligen tankat 65 procent från juni-höjden på 239 $ efter utgången av deras lock-up-period.

Det finns viss oro för hur det kommer att påverka priset på Bitcoin, förklarar kryptoanalytiker WhalePanda att investerare kan sälja sina aktier men BTC kommer att förbli inlåsta .

Prenumerera på U.Today på Twitter och engagera dig i alla topp dagliga krypto-nyheter, berättelser och prisförutsägelser!